Ons cursusmateriaal

Papier et numériques

Wij bieden verschillende verschillende vormen van cursusmateriaal aan : handleidingen en digitale formules.

Dit zijn de beschikbare taalcombinaties:

  • FR/FR : tekst in het Frans met schermafbeeldingen van de software in het Frans
  • FR/UK : tekst in het Frans met schermafbeeldingen van de software in het Engels
  • UK/UK : tekst in het Engels met schermafbeeldingen van de software in het Engels
  • NL/UK : tekst in het Nederlands met schermafbeeldingen van de software in het Engels
  • NL/NL : tekst in het Nederlands met schermafbeeldingen van de software in het Nederlands

Voor wat betreft de elektronische handleidingen, hebben we meerdere mogelijkheden :

(zie hieronder)

  •    Onze handleidingen in PDF formaat
  •    E-learning platform MEDIApage van ENI Editions
Easy-Pro vous propose des formations en bureautique, en graphisme et en gestion de parc informatique sur mesure en Belgique

Onze papieren handeleidingen

We ontwikkelen onze eigen syllabi en werken ook samen met ENI Editions, een uitgever die onder meer gespecialiseerd is in het publiceren van cursushandleidingen voor meer dan 20 jaar.

De handleidingen zijn uitgebreid en leerzaam. Ze zijn een belangrijke ondersteuning voor actief gebruik bij een training. De inhoud van deze handleidingen is héél nauwkeurig en de inhoud wordt voortdurend bijgewerkt. De dichtheid van informatie en concrete voorbeelden worden aangevuld met praktische tips.

Een concreet voorbeeld

EasyPro vous propose des manuels de formation completsZo biedt de cursusondersteuning u in detail de verschillende functies van Excel; het is bedoeld voor éénieder die de functionaliteiten ontdekken en zich hierin wil verdiepen. Na de toelichting van de omgeving, inclusief het lint en het nieuwe tabblad Bestand, het beheer van werkmappen, modellen en spreadsheets, ontdekt u alle technieken voor het invoeren en wijzigen van gegevens (getallen, datums, gegevensreeksen, enz.).

Vervolgens ziet u hoe u allerlei berekeningen kunt uitvoeren, van de eenvoudigste (percentage, statistieken) tot de meest complexe (voorwaardelijke formule, berekening op datums, zoekfuncties, berekening van terugbetalingen van leningen, dubbele invoertabel, consolidatie van bladen van berekening, matrixberekening …). U zal tevens zien hoe de Equation Editor te gebruikt. Een deel is gewijd aan analysetools: realisatie van scenario’s, berekening van streefwaarde, audit van uw werkbladen en gebruik van de Oplosser.

Vervolgens gebruikt u de vele beschikbare functies om uw tabellen op te maken (lettertype, kleuren, randen, voorwaardelijke opmaak, stijlen, enz.). U leert hoe u uw gegevens sorteert en filtert, uw tabellen organiseert in de vorm van plannen en ze afdrukt.

Excel is een krachtig hulpmiddel voor grafische weergave. U ontdekt de vele soorten grafieken die beschikbaar zijn: lijngrafieken, histogrammen, sectorale grafieken, 3D-grafieken, trendlijnen en sparkline-grafieken. U zult ook zien hoe u grafische objecten in een spreadsheet invoegt (vormen, afbeeldingen, diagrammen, enz.).

Maar Excel is ook een zeer krachtig hulpmiddel voor gegevensanalyse: het maken en beheren van gegevenstabellen, het maken van draaitabellen en kruistabellen die u eenvoudig kunt filteren met segmenten (slicers).

Een deel van dit boek is gewijd aan samenwerking en bevat daarom veel informatie over de bescherming van werkmappen en over het delen van gegevens. De laatste hoofdstukken hebben betrekking op technieken voor het optimaliseren van gegevensinvoer (het maken van gepersonaliseerde gegevensreeksen, vervolgkeuzelijsten), het invoegen van hypertekstlinks, het importeren en exporteren van gegevens, macro-opdrachten en werkmapregistratie als webpagina.

Het boek eindigt met een hoofdstuk over praktische tips voor het gebruik van een spreadsheet.

Toegang tot onze syllabi

Onze syllabi zijn toegangkelijk via de site www.syllabi.eu :

 

Onze syllabi zijn onderverdeeld in verschillende modules die elk een specifiek thema van de software behandelen. Ze zijn geschreven in het Nederlands of het Frans op basis van de Engelse versie van de software die wordt verwerkt. De screenshots zijn dus op de Engelse software MAAR we geven ook, tussen haakjes in de uitleg, de  Nederlandse of de Franse naam van de opdracht, knop, menu, … Elk thema is een syllabi van 50 tot 120 pagina’s afhankelijk van het onderwerp.

Nous accompagnons nos syllabi d’un aide-mémoire sous forme d’un triptyque recto-verso qui reprend les éléments essentiels du thème étudié.

Digitale versie « MEDIAPage »

Werkwijze

Elk onderwerp wordt geïllustreerd met screenshots en kan worden afgedrukt of omgezet naar PDF-formaat. Het heeft een inhoudsopgave en ook een zoekmachine.

Kies software en taal

Je hoeft alleen maar een onderwerp te kiezen. In de inhoudsopgave vindt u alle hoofdstukken en de onderwerppunten. Klik erop en de volledige uitleg verschijnt aan de rechterkant.

Copyright EasyPro© 2017. Site réalisé par PRISM. Tous droits réservés.
X